Underhållsplan fastighet

Underhållsplan


En långsiktig underhållsplan är det viktigaste verktygen som en fastighetsägare har och kan följa för att kunna planera framtida utgifter i sin fastighet, eftersom den ligger till grund för vilket planerat underhåll och vilka investeringar som behöver göras i fastigheten i framtiden


Utan underhållsplan riskerar fastigheten oväntade utgifter i form av stora reparationer och ett stort löpande underhåll, vilket är vanliga orsaker till höga driftskostnader. Underhållsplanen ger Er möjlighet att räkna på det underhåll som behöver göras där vi sätter kostnader och tider för renoveringar och investeringar, hur det påverkar er ekonomi över tid, hur fort ni kan räkna hem en investering och hur det påverkar fastighetens värde, hyror och avgifter för de boende. Men den bidrar också till trivseln som kommer med en väl fungerande fastighets, det har vi lärt oss under alla dessa år våra kunder har högsta tänkbara värdet på sin fastighet idag.


När vi tar fram en underhållsplan så börjar vi med en detaljerad besiktning och inventering av fastighetens alla delar vilket ger Er en god kontroll över skicket på byggnaden och alla de tekniska installationerna som finns idag. Nu har Ni ett underlag för att kunna besluta vad som behöver göras och i vilken ordning. Och ni kan planera det underhåll som är bäst att göra först ur en ekonomisk synvinkel. På så vis planerar ni indirekt bort oförutsedda kostnader som annars drabbat er. Och detta skapar en stabilare och mer förutsägbar ekonomi. Det är sällan en bostadsrättsförening har tagit höjd för eventuellt stambyte i framtiden det ordnar vi med sparåtgärder som bergvärme och FTX- ventilation eller så passar återvinning med värmepumpar bäst i Er förening, det får vi titta på.


Underhållsplanen ligger i sin tur till grund för budgeteringen av drift och underhåll och ni får en möjlighet att planera avsättningsbehovet för lång tid framöver här har vi gått så långt så vi tar Er till baken med våra kontakter vi arbetar med banken varje dag i veckan. En underhållsplan bör ligga på 30 år med tanke på att delar av fastigheten har avskrivningar på 30 år eller mer. Vi hjälper Er med investeringar som gör att fastighetsvärdet ökar  kanske 100 % i visa fall det gör det lättare att låna pengar om ni behöver det, exempel: Brf koppartältet 160 lägenheter där har vi installerat bergvärme och p.g.a. det kan idag föreningen göra sitt stambyte, ni får mycket för att ni installerar bergvärme i Er fastighet det finns inget som spar så mycket pengar i en förening sedan är värme en förenings kanske största utgift minimera denna med FTX och bergvärme.


Här är mycket viktigt att göra andra klocka investeringar som bergvärme och ventilation som kan spara minst

50 -75 % av fastigheten uppvärmningskostnader.


När vi gjort förstudien och energianalysen så hjälper vi Er hela vägen till färdig och driftoptimerad anläggning. Våra klara anläggningar handlas upp tillsammans med Er och styrelsen för att få bästa tänkbara anläggning och till bästa tänkbara pris.


Tlf. 08-559 22 701 eller gå in på co2nordic.com, e-post: info@co2nordic.com


Brf Koppartältet

Vi kan även hjälpa Er med detta inom fastigheter

Nya hus men ändå släpper ventilationen ut uppvärmd och betlad varm luft rakt ut på taket, varför elda för kråkorna.
Återvinning i Brf Engelsmannen 4, vi valde NIBE F1345 x 2 för att göra varmt vatten toppen lösning.
SÅ HÄR SER MÅNGA VENTILATIONSAGGREGAT UT, VI SER TILL ATT NI FÅR ETT NYTT OCH MODERNT ÅTERVINNINGSAGGREGAT INSTALLERAT.
PROJEKTERING AV NY BERG OCH VENTILATIONSANLÄGGNING
BRF ENGELSMNNEN 4 VENTILATION OCH ÅTERVINNING, NYA FASTIGHTER FRÅN 2011, NÄSTA STEG BERGVÄRME 😃
Sprängt och spräckt berg i Brf koppartältet 160 lägenheter, toppen bra syns inte idag att vi varit där. Bromma.
PDL-Center i Frihamnen Padel-tennis Måns Zelmerlöw, Jonas Björkman (tennis) Henrik Söderberg, Jonas Andersson, värme och sanitet.
Vi hjälper HSB-föreningar i Sverige med energiprojekt och upphandling av bergvärme, ventilation, återvinning, FTX, solceller.
Sponsrat Skärgårdsradion 90,2 MHz Jesse & Loognas radiostation som drivs i Sandhamn Seglarhotellet med solceller..
PDL - Center (Padel-tennis) i Frihamnen, här har vi projekterat värme och Sanitet.
Skär utanför Sandhamn, bevara vår skärgård. Vi har gjort Sandhamns Seglarhotell med vattenvärme med värmepump och tar bottenvatten under macken.
Viktigt att bevara vårt kulturarv, här bodarna i Sandhamn vår otroligt vackra skärgård. Här har vi sponsrat Jesse & Loogna på Skärgårdsradion med solceller som driver deras radiostation.

ENERGIEFFEKTIVISERA ER

FASTIGHET, UNDERHÅLLSPLAN

Referenser

Brf Engelsmannen 4

Återvinning på frånluft

Brf Runby Gårdar Upplands-Väsby bergvärme och återvinning FTX

Brf Koppartältet, Bromma 160 lgh, bergvärme fläktar på tak med modbus

Se NIBEs film om jorden, en av våra bästa tillverkare av fastighetsvärmepumpar:

BESÖKSADRESS

Ektorps Centrum

Ektorpsvägen 4

info@co2nordic.com

Tlf. +46 8 559 22 701

Copyright © All Rights Reserved